Voor circa 4 personen heb je nodig
Boodschappenlijstje:
400 gram (volkoren) Spaghetti
100 gram crème-fraiche
150 gram parmezaanse kaas
1 heel ei
1 ei-dooier
(optioneel) Spekjes of hamblokjes
Zout
Peper
Italiaanse kruiden
Groente naar keuze, voorbeelden:
Bloemkool (hier favoriet) broccoli of courgette.
Bereiding:
Kook de spaghetti en willekeurige groente zoals is aangegeven op de verpakking. Bak ondertussen de spekjes of hamblokjes in een pannetje. Gooi hierbij niet het vet weg wat achterblijft, dit is een lekkere smaakmaker voor de pasta.
Wanneer alles kookt en het vlees lekker aangebakken is, kun je verder met het sausje.
Doe de crème-fraice in een kom, samen met de eieren en de parmezaanse kaas. Meng dit door elkaar zodat het een wat gladdere structuur krijgt. Persoonlijk vind ik het lekkerder als de saus wat dikker is, maar dit is voor iedereen anders. Vind je de saus te dik? Doe er dan nog wat crème-fraice bij. Saus te dun? Voeg parmezaanse kaas toe.
Kruid dan de saus met wat zout en peper. En als finishing touch: de italiaanse kruiden. Hiervan gooien wij er altijd flink wat in, maar ook dit is persoonlijk.
Wanneer de spaghetti en de groenten klaar zijn, laat deze goed uitlekken zodat er zo min mogelijk vocht in de saus komt.
Voor de moeilijke eters: Pureer/stamp de groenten helemaal fijn en verwerk deze dan in de saus.
Voor de makkelijke eters kun je de groenten gewoon toevoegen aan het gerecht.
Verwarm nu de borden in de magnetron, oven of wat je maar in huis hebt. Dit is nodig voor de stolling van het ei, aangezien het ei nog rauw verwerkt is in de saus.
Wanneer de spaghetti goed is uitgelekt kun je de saus, groenten en spek/ham-blokjes toevoegen. Meng het geheel goed door elkaar zodat de saus door de hele spaghetti heen zit.
Serveer en geniet!